inte smärtsamt


Sockerpastan är vattenlöslig och fäster endast i hår och döda hudceller.

Sockerpastan är värmd till 38°C och orsakar inga brännskador.SOCKRING /SUGARING

Mindre inåtväxande hårstrån


Håret extraheras i dess naturliga växtriktning och hela året extraheras. Detta orsakar sällan inåtväxande hårstrån.


Resultat som varar länge


Håret extraheras i dess naturliga växtriktning och hela håret tas bort utan att brytas av.

Hår så kort som 2-3 mm kan tas bort!


Naturliga ingridienser


 Innehåller endast socker, citronsyra och Vatten.Lär dig mer om sockring som hårborttagningsmetodVad är sockring?

Sugaring är en snäll, effektiv och naturlig hårborttagningsmetod som extraherar håret i hårets naturliga riktning. Sockringspastan är gjord av enbart vatten, citronsyra och socker, vilket gör pastan helt naturlig, ekologisk, vegansk och snäll mot huden. Sockring kan göras på alla hudtyper och alla nyanser av hår. Sugaring är en skonsam hårborttagningsmetod med effekten av mindre hår och långsammare återväxt.


Vad är skillnaden mellan Sugaring och Vaxning?

Sockring vs Vaxning.

Skillnaden mellan sugaring och vaxning / andra hårborttagningsmetoder är att sockerpastan extraherar håret i sin naturliga växtriktning, till skillnad från vaxning då håret extraheras i motsatt riktning.


Sockerpastan som används vid sockring fäster enbart i hår och döda hudceller och inte på levande hud, vilket gör att risken för hudavlossning inte existerar.

Med Sugaring kan hårstråna i sin tidigaste hårväxtfas extraheras, vilket kan leda till mindre hårstrån och en långsammare återväxt. Sockring är mycke miljövänligt då en sockerpastaklump kan användas för hela kroppen och kräver minimal förbrukningsmaterial.


Sockerpastan hettas enbart upp till 37 grader. Sugaring är därför mycket skonsamt, säkert och snällt mot huden. Om sockret fastnar på huden är det enkelt att ta bort sockret med vatten på grund av dess vattenlösliga innehåll.

Sockring ger ett bättre och längre resultat än vaxning. Sockring bryter inga hårstrån utan tar bort dem från roten vilket gör att återväxten är mycket längre än med vaxning.


Huden bör vara så hälsosam som möjligt inför din sockring. Slutresultatet av Sugaring är en len, hälsosam och hårfri hud.


Vi applicerar alltid vårdande produkter inför och efter sockring


Vilka är fördelarna med sockring?

Sockring hettas enbart upp till 37 grader, alltså vår egna kroppstemperatur. Detta gör att du aldrig kommer bränna dig på sockret eller uppleva det för varmt. Sockerpastan är vattenlöslig och fastnar enbart i hår och på döda hudceller, aldrig levande, vilket gör att det inte finns någon risk för hudavlossning. Minimal risk för inåtväxta hårstrån då håret extraheras i den naturliga växtriktningen. Du får ett bra resultat med sockring som håller länge. Sockring är 100% naturligt och bra för miljön - en klump sockerpastan kan användas till hela kroppen och minimal förbrukningsmaterial går åt under din behandling. Sugaring kan ta bort även de kortaste hårstråna, vilket gör att hårstråna kan extraheras i den tidiga växtfasen som i sin tur gör att återväxten tar längre tid.


Gör Sugaring / Sockring ont?

Sockring kan upplevas som att det inte gör så ont. Anledningen är att sockret enbart fäster i hår och döda hudceller. Det föreligger alltså ingen risk för hudavlossning eller att sockret fäster på levande hud. Då sockret enbart hettas upp till 37 grader kommer huden inte att brännas. Sockerpastan drar ut hårstråna i den naturliga växtriktningen och bryter därför inte av hårstråna.

Hur långt kan håret vara vid sockring?

För bästa resultat och minsta obehag vid vid sockring så rekommenderar vi att håret ska vara cirka 3 mm långt. Jämfört med vaxning så innebär det att du inte behöver låta håret växa ut och bli lika långt. Ingen vill ju behöva ha långt hår för att sedan kunna ta bort det.


Vad bör jag tänka på inför att jag ska sockra mig?

Inför din sockring rekommenderas du att förbereda huden för bästa resultat. Två dagar innan: duscha och skrubba området, smörj in huden med bodylotion.
Samma dag: duscha och smörj med fördel in ”Soothing Oil” och ”BodySoothe Lotion”. Skrubba INTE huden samma dag. Ta gärna med dig rena underkläder vid intim sockring.


Vad bör jag tänka på efter jag sockrat mig?

Efter sockring bör du i 24 timmar undvika: Krämer/lotions med parfym Deodorant (vid sockring av armhålor) Skrubba/exfoliera/peela inte området Värme så som bastu, ångbastu eller hot yoga Direkt solljus, solarium, infraröda lampor. Använd alltid SPF när du är ute i solen. Smink (vid sockring av ansikte) Röra området


Kan jag träna efter sockring?

Innan du kommer och sockrar dig går det bra att träna. Efter sockring bör du undvika träning i 24 timmar.

Hur tar jag hand om huden mellan mina sockringstillfällen?

Beroende på din huds kondition så rekommenderar vi lite olika rutiner.


Hur länge håller resultatet efter sockring? När växer håret ut igen?

Hur länge du är hårfri efter sockring beror på vilken tillväxtfas som ditt hår befann sig i när det togs bort. Efter den första sockringen, och även efter gång nummer två och tre så kan de första hårstråna börja växa ut genom huden ganska snart efter sockringen. Detta beror på att dessa hår kanske befann sig precis under huden när sockringen gjordes och de var då redo att snart växa ut. När du sedan kommit till oss för sockring med ca 3 veckors mellanrum under de tre första gångerna så har alla hårstrån nått en mycket jämnare tillväxtfas och du kan då se fram emot 4-6 veckor utan hår!


Hur ofta ska jag sockra mig?

Hur ofta du sockrar dig är helt individuellt, men en rekommendation är att vänta ca 4-6 veckor mellan dina sockringstillfällen innan håret växer ut igen. Detta gäller framför allt när du har varit hos oss ca 3 gånger med 3 veckors mellanrum mellan de första gångerna. Under de första gångerna så är hårets tillväxtfaser så ojämna vilket leder till att håret till att börja med växer ut snabbare än 4-6 veckor.


Kan jag sockra hela kroppen?

Ja, men just nu erbjuds dock endast bikini och brasiliansk samt ben vid förfrågan.


Vad menas med hårets olika växtfaser? Anagen, Katagen och Telogen?

Hårstråt har tre olika växtfaser:Anagen,KatagenochTelogen.


Anagena fasen - Den aktiva fasen.Här växer håret snabbt och sitter fast i hårroten. Under den här fasen vill vi gärna ta bort hårstrået då vi får bort hårstrået från sin rot och under tiden hårstråt är aktivt. Hårstråt är i den anagena fasen i 1-6 veckor.


Katagena fasen - Övergångsfasen.Här krymper hårfollikeln och håret börja släppa från hårsäcken. Det är även optimalt att extrahera hårstrået i katagena fasen eftersom hårstråt fortfarande är aktivt.


Telogena fasen - Vilofasen.I den här fasen växer inte hårstrået alls och hårstråt har ingen förbindelse till hårroten. Då Sugaring är som mest effektivt och ger bäst resultat när hårstråt är aktivt, bör håret inte vara i den telogena fasen. Sockrar du dig med 4-6 veckors mellanrum är det störst sannolikhet att håret kommer befinna sig i den anagena eller katagena fasen.


Kan eller bör jag raka mig mellan det att jag sockrar mig?

Nej! Du bör inte raka dig mellan sockringar. Det enda du böj göra är att ta hand om din hud genom att exfoliera den och smörja in den.


Kan jag sockra mig året om?

Sockring kan göras året om, oavsett område. Resultatet av din sockring blir desto bättre om du kommer regelbundet, året om, då regelbundenheten minskar och förlänger återhårväxten. På så sätt kommer du ha de bästa förutsättningarna för en framgångsrik sockring.

Inför & Efter
Sockring

INFÖR


Förbered din hud inför sockring:


1) Två dagar innan: Duscha och skrubba området, smörj
sedan med Soothing Oil och BodySoothe Lotion.
2) Samma dag:

Duscha (skrubba ej) och smörj sedan med
Soothing Oil och BodySoothe Lotion.


-Exfoliera/Skrubba INTE samma dag som du sockras.
-För bästa resultat bör håret vara ca 3 mm långt.
-Ta med rena underkläder om du gör en intim sockring.
-Det går bra att träna före behandlingen.

EFTER


Undvik följande de närmaste 24 timmarna efter
sockring:


-Krämer eller lotions med parfym.
-Deodorant (om du sockrat armhålorna).
-Exfoliera / skrubba inte området.
-Värme, så som bastu, ångbastu eller hot yoga.
-Direkt solljus, solarium, infraröda lampor etc.
Träning.
-Smink (om du sockrat ansiktet).
-Röra området onödigt mycket.
VILKEN BEHANDLING SKA DU BOKA FÖR BRASILIANSK?

NYBÖRJARE


Denna behandling erbjuds tyvärr ej hos oss, boka Brasiliansk vaxning nybörjare om du ej vaxat eller sockrat förr eller att var längre än 6 veckor sedan, Samt om du rakat för mer än 3 veckor sedan eller vaxat brasiliansk men ej gjort sugaring.REGULAR


Denna behandling bokar du om du för 5-6 veckor sedan gjort sugaring. Den är också för dig som gjort sugaring förr men rakat för 1,5-2 veckor sedan. Har du vaxat brasiliansk förr men aldrig gjort sugaring. Då väljer du "nybörjare"


KOMBO


Denna behandling väljer du om vi i en tidigare session bestämt att du bör kombinera. Kanke har du en känslig hy på vissa delar och bör använda socker där medan du på andra kan använda vax. Vi skräddarsyr för dig.


priserSugaring / Vaxning Brasiliansk kombo -

20-30 minuter 650 kr

Sugaring - bikini +Underben inlk knä - 700 kr
Sugaring -bikini + hela ben - 920kr

Ställ en fråga om sugaring